🎉 Use this promo code 3RD ANNIVERSARY at checkout to get 30% off with minimum purchase MYR 0.00 🎉
Testimonials

Baby Fresh Shower Gel

"Sejak baby I pakai Baby Fresh Shower Gel two weeks ago, Alhamdulillah kaki dia makin baik and dia dah tak menggaru pun. The smell sangat-sangat soothing macam bau herbs. The shower gel tak berbuih tapi bila pakai, bau my son's head sangat-sangat best. Tak hilang bau dia seharian." - Baity, Putrajaya.

 

"I'm impressed with the product. They feel so natural and I like the fragrance too. Not too strong but lasting." - Zulfahmi Mazlan, Senai, Johor.

 

"I just received the shower gel. Love the smell!! I wanna get one for myself too." - Nur Amirah Mustafa, Kajang.

 

"Sangat ok shower gel ni. I suka bau dia. Sangat wangi. I nak beli lagi nanti." - Izliana Shamsuddin, Semenyih.

 

"You have wonderful loving hands.. can always feel that whenever we use your handmade baby fresh shower gel. Our bathroom smells of the baby fresh lasting aroma. Can't wait to experience the rest of the Ch33KY products. Well done and have fun making all the products!" - Maz Nely Othman, Bukit Jelutong, Selangor.

 

"I've tried the Baby Fresh Shower Gel. Sedap bau dia & the smell stays. Skin wise ok, takde rasa kering. Maybe it's for baby, takde foam sangat. For adult (yang suka foam like me) kena pakai bath lily baru dapat foam tu. Overall, for first time user, I love it and boleh repat in future." - Hazlinda Yusof, Nong Chik, Johor.

 

"Leo got this shower gel for his birthday and the smell is sooo sedap I bought some more!!" - Lisa Surihani, Kajang.

 

"Masa I pakai shower gel tu, I ingat I silap sebab takde bubble banyak. Usually kan shower gel berbubble foamie. Tapi sebab shower gel tu tak lathery, I rasa best sangat! Bila lepas mandi bau dia lekat kat anak I. I tak tau macam mana nak explain tapi bau dia niceeee! Ada mak yang suka anak bau sabun wangi-wangi, tapi I tak suka sebab I rasa tak natural. Tapi Baby Fresh Shower Gel ni memang I suka sebab bau dia soft tapi refreshing at the same time. Bau dia orang kata "just nice" sebab dia bukan bau floral /feminine /masculine tapi dia bau category natural - in a good way." - Azlin Abu Bakar, Subang, Selangor.

 

 "I have received the body wash. It smells so good. Definitely will repeat order." - Nurhazleena Harun, Penang.

 

"My 5 years old daughter really like the shower gel. She said it makes her skin so soft and she wants some more. So I would like to purchase 2 big bottles so that I can use it too!" - Radziah, Kuala Lumpur.

 

"I dah try a few days. I suka bau dia, wangi! Asyik nak cium baby je. Dia jenis berpeluh, so rambut selalu masam. Pakai ni so far maintain sampai ke petang. Love it!!" - Siti Aminah, Shah Alam, Selangor.

 

"I dah mandikan my brother dengan Baby Fresh Shower Gel. Bau dia so fresh lah.. Melekat lagi bau dia kat tangan I. Pastu asyik nak cium dia je. Bau dia lasting. Lepas dah keringkan badan tu, rasa lembut his skin. Pastu dia terus tidur!" - Aisyah Ahmad, Taman Perling, Johor Bahru.

 

 

Miracle Cream

 

"Can I get 2 more of the Miracle Cream? My sister really likes it" Atiqah, Skudai, Johor.

 

"Alhamdullah, anak I dah baik dari HFMD. Sekarang asyik sapu Miracle Cream aje. I ada guna Elizabeth Arden 8 hour cream tu tapi dia very oily. Lepas tu melekat dekat baju dia. Pakai Miracle Cream tak macam tu pon. Bekas scar dia banyak especially kat tangan, kaki dan lutut. Once kering jr, I terus sapu Miracle Cream. Muka takde bekas dah, Alhamdulillah. Macam takde apa." - Mawaddah Salleh, Skudai, Johor.

 

"My daughter tiba-tiba merah di bahagian her nappy area macam allergic pampers. Melecet teruk sampai dia menangis nak jalan or nak duduk. I sapu Nappy Cream Buds 1-2 hari, nampak takde progress. I try sapu Miracle Cream, lepas sehari dah nampak kurang merah. Lepas 2 hari, memang miracle. Baik terus!" - Fatimah, Rawang, Selangor.

 

"This Miracle Cream helps to moisturise my son's dry skin. Somehow the cream works to subside the redness. Highly recommended as there is no artificial fragrance and most importantly, chemical free. Thank you!" - Shir Li, Kuala Lumpur.

 

"My go-to cream for my girls' dry skin... such great improvements since I first started applying 3 months ago" - Nadia Aziz, Mont Kiara, Kuala Lumpur.

 

"Tempoh hari guna Miracle Cream sangat-sangat berbaloi beli. Alhamdulillah kaki anak saya gatal-gatal sebab eczema, garu sampai keluar air melecet. Alhamdulillah dah kering dan tiada kegatalan sebab tak nampak dia garu beriya macam sebelum ni. Tak sempat nak tangkap gambar sebelum dan selepas sebab ingatkan ambik masa nak pulih, rupanya 2 kali sapuan kulit terus kering. Melecet air-air dan kesan merah-merah dah takde. Hilang.. serius.. saya tak tipu.. Suka dengan produk ni. Dan satu lagi, cream ni, kalau sapu tak berminyak sampai ke pagi. Cepat meresap ke dalam.. thank you..I like!!" - Fahana, Subang Perdana, Shah Alam.

 

"Sebelum beli Miracle Cream, saya guna 1 jenama deodorant ni.. First time cuba and adoii kulit jadi gatal merah berbintik-bintik.. Seminggu saya guna krim aloevera, gatal and bintik merah still ada, and worst part is kulit jadi hitam. Tapi Alhamdulillah, 3 hari selepas guna Miracle Cream, saya sapu pagi dan malam.. memang miracle! Dah tak gatal and bintik merah hilang.. and kulit dah tak hitam okayyy.. highly recommended. Now I guna your solid deodorant.. Alhamdulillah serasi." - Norshadatul Misnun, Shah Alam, Selangor.

 

"Ingat tak saya beli Miracle Cream semalam? Tengok ruam di kepala baby saya dah kurang kan dari semalam? Teruja! Kat kaki dia pun ada macam kena gigit semut, saya sapukan jugak semalam. Hilang merah, tinggal sikit jek lagi. Memang tak menyesal beli!" - Norain Sulaiman, Taman Melawati, Kuala Lumpur.

 

"Alhamdulillah, dah kering dan takde merah-merah dah my neck after using Miracle Cream. Semalam tak rasa gatal langsung masa memanah dan naik kuda, padahal semalam cuaca panas but I managed to enjoy the outdoor activities tanpa rasa gatal dan tergaru-garu!" - Norazlina Yeop Aziz, Taman Melawati, Kuala Lumpur.

 

 

Miracle Shampoo

 

"Haritu I beli this Miracle Shampoo for my son. Well haritu I try guna this shampoo sebab shampo I dah habis. OH MY GOD! Memang best sangat-sangat. Rambut I sebelum ni gugur teruk tau, I pakai shampoo ni sekali je tapi rambut I jadi silky sangat, tak kusut and rambut dah tak gugur teruk macam sebelum ni." - Baity, Putrajaya

 

Chest Rub

 

"I applied the Chest Rub on my son every night and I notice he no longer have his morning sinus and nasal congestion." - Nani Ariani Haniff, Taman Melawati, Kuala Lumpur

"I use this Chest Rub whenever my daughter have cough and flu. It helps to reduce the cough and flu." - Fatimah, Rawang, Selangor

"Chest Rub ni membantu cairkan kahak my sons. Bila pakai Chest Rub ni, I perasan cepat sikit kahak diorang keluar." - Mawaddah Salleh, Skudai, Johor 

 

Nappy Balm

 

"Anak I pakai Nappy Balm tu sikit je dah ok. Baik terus. Takde dah melecet lagi." - Narimah, Seri Kembangan, Selangor 

"Memang ok sangat Nappy Balm ni. Alhamdulillah lepas apply je takde redness kat punggung dia lagi." - Azlina Azhari, Melaka

"Alhamdulillah, my baby pakai Nappy Balm ni ok. Takde nappy rashes lagi and bila cuci pun senang." - Izliana Shamsuddin, Semenyih, Selangor

 

Lavender and Tea Tree Soap

 

"My daughter loves the soap very much as it seems to improve her skin condition. She gets breakout regularly with her monthly cycle but the soap dry them pretty quickly and not leaving too much scars. The lavender helps her to have a good night sleep. So, she is very happy. One bar lasted over 3 months. Best compliment ever! Well done, Ch33KY!" - Rashidah (Perth, Australia)

 

"Masa awal preggy, muka I kalah teruk. Sampai taknak selfie lagi dah, sebab sedih sangat. Dulu I pernah kena breakout, so bila kena lagi macam tu, I jadi lagi down. Orang kata, kalau baby girl, dia ambik seri mak dia. Wallahualam. Dah masuk second trimester ni, alhamdulillah muka I dah makin ok. Jerawat pun cepat kecut dan susah nak naik. Cuma ada la saki baki yang degil tu. Memang dari awal naik jerawat, I tak stop pakai Lavender & Tea Tree soap ni. Sebab jerawat cepat kering, jenis yang jerawat bengkak tu bila dah cuci muka, esok tak jadi naik. Memang syok!" - Noratikah Zain, Kuching, Sarawak 

"Kulit muka anak lelaki saya yang rasa macam kertas pasir, dah kurang gerutunya. Kawan-kawan cakap muka dia flawless! hahaha" - Nor Maihamee Gaffar, Johor Bahru

 

Best viewed in Chrome Browser. Login to AVANA Dashboard.
Copyright Reserved 2020
Powered with
by AVANA
Click Below To Share